Dressing for Fokker-Planck Equations: the Cases of $1+1$ and $1+\ell$ Dimensions - Sakhnovich, Alexander (Журнал математичної фізики, аналізу, геометрії, 2023)
Ми розглядаємо процедуру одягнення та явнi розв’язки скороченого скалярного рiвняння Фоккера–Планка у випадку розмiрностi $(1+1)$ i матричної системи Фоккера–Планка у випадку розмiрностi $(1+\ell)$. Для цього ми використовуємо наше узагальнене перетворення Беклунда–Дарбу (УПБД). Є лише декiлька праць щодо процедури одягнення для важливого рiвняння Фоккера–Планка i цi працi стосуються випадкiв розмiрностей $1+1$ та $1+2$. Mathematical Subject Classification 2020: 35A30, 35Q84, 15A16