Some Properties of the Tsallis Relative Operator φ-Entropy - Nikoufar, Ismail (Журнал математичної фізики, аналізу, геометрії, 2021)
У цій роботі ми вводимо поняття відносної операторної $φ$-ентропії Цалліса між двома суворо позитивними операторами іперевіряємо її властивості, такі як спільна опуклість, спільна субадитивність та монотонність. Ми також наводимо операторну нерівність типу Шеннона та обернену нерівність, які задовольняєвідносна операторна $φ$-ентропія Цалліса. Mathematics Subject Classification: 81P45, 15A39, 47A63, 15A42, 81R15