Nonlinear Dynamics of Solitons for the Vector Modified Korteweg-de Vries Equation - Fenchenko, V.; Khruslov, E. (Журнал математичної фізики, аналізу, геометрії, 2018)
Розглянуто векторне узагальнення модифiкованого рiвняння Кортевега-де Фрiза та розроблено обернене перетворення розсiювання для розв'язання цього рiвняння. Побудовано солiтони та брiзернi розв'язки рiвняння i дослiджено процеси їхньої взаємодiї. Показано, що поряд з однокомпонентними солiтонними розв'язками iснують розв'язки, що мають iстотно трикомпонентну структуру. Mathematical Subject Classification: 35Q51.