On the Class of Einstein Exponential-Type Finsler Metrics - Tayebi, Akbar; Nankali, Ali; Najafi, Behzad (Журнал математичної фізики, аналізу, геометрії, 2018)
У статтi вивчається спецiальний клас фiнслерових метрик, що називаються (α, β)-метриками, якi визначаються формулою F = αφ(s), де α - рiманова метрика, а β - 1-форма. Спочатку ми показуємо, що клас майже регулярних метрик, отриманий Шеном, є ейнштейновим тодi i тiльки тодi, коли вiн зводиться до класу метрик Бервальда. В цьому випадку метрики є Рiччi-пласкими. Потiм ми доводимо, що експоненцiальна метрика є ейнштейновою тодi i тiльки тодi, коли вона Рiччi-пласка. Mathematical Subject Classification: 53B40, 53C60.