The Existence of Heteroclinic Travelling Waves in the Discrete Sine-Gordon Equation with Nonlinear Interaction on a 2D-Lattice - Bak, S. (Журнал математичної фізики, аналізу, геометрії, 2018)
Статтю присвячено дискретному рiвнянню синус-Ґордона, яке описує нескiнченну систему нелiнiйно зв’язаних нелiнiйних осциляторiв на двовимiрнiй ґратцi iз зовнiшнiм потенцiалом V (r) = K(1 - cos r). Основний результат стосується iснування розв’язкiв у виглядi гетероклiнiчних рухомих хвиль. За допомогою методу критичних точок i принципу концентрованої компактностi отримано достатнi умови iснування таких розв’язкiв. Mathematical Subject Classification: 34G20, 37K60, 58E50.