Estimates for the Gaussian Curvature of a Strictly Convex Surface and its Integral Parameters - Babenko, V. I. (Журнал математичної фізики, аналізу, геометрії, 2018)
Розглядаються як замкненi, так i незамкненi з плоским краєм строго опуклi поверхнi з неперервною кривиною. Одержано оцiнки зверху та знизу для гаусової кривини в залежностi вiд заданих обмежень на деякi iнтегральнi параметри поверхнi, такi як: дiаметр або ширина поверхнi, об'єм тiла, яке обмежує поверхня, максимальна площа "поперечного" перерiзу тiла, радiус описаного чи вписаного шару, висота незамкненої поверхнi та площа областi, яку обмежує плоский край поверхнi. Mathematical Subject Classification: 53A05.