Noncommutative Space-Time of the Relativistic Equations with a Coulomb Potential Using Seiberg-Witten Map - Zaim, S. (Журнал математичної фізики, аналізу, геометрії, 2016)
Представлено важливий внесок у некомутативний пiдхiд під час розгляду релятивiстських поправок (зсуву Лемба) у спектрi атома водню. Це може бути зроблено для рiвнянь Клейна-Гордона i Дiрака в теорiї збурень аж до першого порядку параметра некомутативностi з використанням карт Зайберга-Вiттена. Таким чином знайдено некомутативну модифiкацiю енергетичних рiвнiв атомiв водню. При порiвняннi нашої теорiї з результатами експериментальних даних щодо зрушення Лемба 2P-рiвня атома водню з метою здобуття обмеження на параметр некомутативностi показано, що характерна фундаментальна довжина $(\sqrtΘ)$ в нашiй теорiї має порядок масштабу довжини $(l)$ електрослабкої взаємодiї. Феноменологiчно це вказує на вплив гравiтацiї на цих масштабах. Mathematics Subject Classification: 81T80, 37K05, 81Q05.