Bimodal Distributions in the Space of a Non-Uniform Weight - Lemesheva, N. V. (Журнал математичної фізики, аналізу, геометрії, 2015)
Побудовано бімодальні наближені розв’язки рівняння Больцмана для моделі твердих сфер, що описують взаємодію між потоками типу "прискорення-ущільнення". Знайдено деякі достатні умови для мінімізації мішаної нев’язки «з вагою» між частинами цього рівняння. Mathematics Subject Classification: 76P05, 45K05, 82C40, 35Q55.