A New Model of Quantum Dot Light Emitting-Absorbing Devices - Neidhardt, H.; Wilhelm, L.; Zagrebnov, V. A. (Журнал математичної фізики, аналізу, геометрії, 2014)
Мотивовані моделлю Джейнса-Каммінгса (ДК), ми розглядаємо квантову точку, з'єднану одночасно з резервуаром фотонів та двома електродами (неферміонними резервуарами). Нова модель Джейнса-Каммінгса для електродів (ДКЕ) дозволяє ферміонному струму, що проходить через точку, створювати потік фотонів, що є характеристикою світловипромінюючого пристрою. Та сама модель використовується для опису трансформації потоку фотонів в струм ферміонів, тобто квантово-точкового світлопоглинаючого пристрою. Ключовим засобом для отримання результатів є абстрактна формула Ландауера-Буттікера. Mathematics Subject Classification: 47A40, 47A55, 81Q37, 81V80.