The Two-Phase Hele-Shaw Problem with a Nonregular Initial Interface and Without Surface Tension - Bazaliy, B. V.; Vasylyeva, N. (Журнал математичної фізики, аналізу, геометрії, 2014)
Вивчається задача Маскета без урахування поверхневого натягу вільної межи. Невідома межа в початковий час має кутову точку. Доведено існування та єдиність локального за часом розв'язку у вагових просторах Гельдера і знайдено достатні умови на початкові дані, за яких існує феномен "часу очікування". Mathematics Subject Classification: 35R35, 35J25, 35B65.