A Symmetric Model of Viscous Relaxing Fluid. An Evolution Problem - Zakora, D. (Журнал математичної фізики, аналізу, геометрії, 2012)
Досліджено еволюційну задачу про малі рухи в'язкої релаксуючої рідини, що обертається в обмеженій області. Задачу зведено до задачі Коші для інтегро-диференціального рівняння першого порядку в гільбертовому просторі. Застосовуючи це рівняння, доведено теорему про однозначну сильну розв'язність відповідної початково-крайової задачі. Mathematics Subject Classification: 45K05, 58C40, 76R99.