Classical Solution of a Degenerate Elliptic-Parabolic Free Boundary Problem - Bazaliy, B. V.; Degtyarev, S. P. (Журнал математичної фізики, аналізу, геометрії, 2011)
Вивчено задачу з вільною межею, яка описує фільтрацію у пористому середовищі. Невідомий інтерфейс розподіляє область фільтрації на параболічну та еліптичну частини, причому в параболічній частині процес описується виродженим рівнянням. Доведено існування гладкого розв’язку з вагового класу Гельдера. Mathematics Subject Classification: 35K65, 35R35.