The Fokker-Planck Equation for the System "Brownian Particle in Thermostat" Based on the Presented Probability Approach - Hubal, H. M. (Журнал математичної фізики, аналізу, геометрії, 2010)
Розглядається одновимірна система «броунівська частинка в термостаті». Виведено рівняння Фоккера-Планка, яке описує динаміку системи частинок, на основі запропонованого ймовірнісного підходу. Одержано також розв’язок виведеного рівняння. Mathematics Subject Classification: 35Q72.