Positive Matrix Representations of Rational Positive Real Functions of Several Variables - Bessmertnyĭ, Michail (Журнал математичної фізики, аналізу, геометрії, 2024)
Раціональну однорідну (першого степеня) позитивну дійсну матричну функцію кількох змінних можна зобразити як доповнення Шура до діагонального блоку лінійної однорідної матричної функції з невід'ємно визначеними дійсними матричними коефіцієнтами (довго-резольвентне зображення). Чисельники частинних похідних позитивної дійсної функції є сумами квадратів многочленів. Mathematical Subject Classification 2020: 32A08, 47A56, 94C05