An Operator Theoretic Approach to the Prime Number Theorem - Olsen, Jan-Fredrik (Журнал математичної фізики, аналізу, геометрії, 2023)
Ми встановлюємо теоретико-операторну версiю теореми Вiнера–Iкегара–Таубера та використовуємо її для одержання короткого доведення теореми про розподiл простих чисел, яке має бути доступним будь-кому, хто володiє базовими знаннями з теорiї операторiв i аналiзу Фур’є. Mathematical Subject Classification 2020: 47G10, 11M05, 11M45