Solvability of Strongly Nonlinear Obstacle Parabolic Problems in Inhomogeneous Orlicz–Sobolev Spaces - Bourahma, Mohamed; Bennouna, Jaouad; El Haji, Badr; Benkirane, Abdelmoujib (Журнал математичної фізики, аналізу, геометрії, 2022)
У цiй роботi ми доводимо iснування розв’язкiв для нелiнiйної одно-бiчної задачi, пов’язаної з параболiчним рiвняннямut- div a(x,t,u, abla u) - div Φ(x,t,u) = μ in Q_T = Ω × (0,T),де член нижчого порядку Φ задовольняє узагальнену природну умову зростання, описану певною функцiєю Орлича Ψ, i функцiя µ є iнтегров-ним членом витоку. Жодних обмежень зростання не накладається анiна Ψ, анi на його спряжене Ψ. Отже, розв’язок є природним у цьомуконтекстi. Mathematical Subject Classification 2010: 35K55, 35Q68, 35Q35