Asymptotic Absence of Poles of Ihara Zeta Function of Large Erdős–Rényi Random Graphs - Khorunzhiy, Oleksiy (Журнал математичної фізики, аналізу, геометрії, 2022)
Скориставшись результатами про концентрацiю найбiльшого власного значення i максимального степеня вершини великих випадкових графiв, ми доводимо, що нескiнченна послiдовнiсть випадкових графiв Ердоша–Реньї G(n,ρn/n) така, що ρn/log n нескiнченно зростає, коли n→∞, задовольняє версiю гiпотези Рiмана для теорiї графiв. Mathematical Subject Classification 2010: 05C80,11M50,15B52,60B20