Characterization Theorems for the B-q-Binomial and the q-Poisson Distributions - Bouzida, Imed (Журнал математичної фізики, аналізу, геометрії, 2022)
У цiй роботi заново перевизначено i заново введено в компактнiй формi q-бiномiальний i q-гiпергеометричний розподiли. Цi перевизначенi розподiли названо B-q-бiномiальним i B-q-гiпергеометричним. Крiм того, узагальнення добре вiдомих характерiзацiй Патiла i Сешадрi наведено в q-аналiзi. Характеризацiї B-q-бiномiального i B-q-гiпергеометричного розподiлiв зображено з використанням умовного q-розподiлу. Наведено необхiднi i достатнi умови, якi визначають q-пуасонiвський розподiл. Mathematical Subject Classification 2010: 62E10, 62H05, 60D05