The Peculiarity of Solving the Synthesis Problem for Linear Systems to a Non-Equilibrium Point - Korobov, Valeriy; Stiepanova, Kateryna (Журнал математичної фізики, аналізу, геометрії, 2021)
Статтю присвячено проблемi побудови керування, яке переводить лiнiйну систему з довiльної точки в задану точку нерiвноваги за скiнченний час. Побудова цього керування основана на методi функцiї керованостi. Виявлено неоднозначнiсть розв’язку рiвняння, яке визначає функцiю керованостi, що призводить до ряду цiкавих питань. Проблему розв’язано для лiнiйних систем. Одержанi результати проiлюстровано модельними прикладами.Mathematics Subject Classification: 93B05, 93B11, 93C10