Some Properties of the Tsallis Relative Operator φ-Entropy - Nikoufar, Ismail (Журнал математичної фізики, аналізу, геометрії, 2021)
У цій роботі ми вводимо поняття відносної операторної φ-ентропії Цалліса між двома суворо позитивними операторами і перевіряємо її властивості, такі як спільна опуклість, спільна субадитивність та монотонність. Ми також наводимо операторну нерівність типу Шеннона та обернену нерівність, які задовольняє відносна операторна φ-ентропія Цалліса. Mathematics Subject Classification: 81P45, 15A39, 47A63, 15A42, 81R15