The Existence of Solutions to an Inhomogeneous Higher Order Differential Equation in the Schwartz Space - Samoilenko, Valerii; Samoilenko, Yuliia (Журнал математичної фізики, аналізу, геометрії, 2020)
У статті розглядається задача про існування розв’язків для неоднорідного лінійного диференціального рівняння вищого парного порядку. Така задача виникає при вивченні солітонних та солітоноподібних розв’язків рівнянь з частинними похідними інтегровного типу. Теорему про необхідні та достатні умови існування розв’язків згаданого рівняння у просторі Шварца швидко спадних функцій доведено з використанням методів теорії псевдодиференціальних операторів.Mathematics Subject Classification: 35A01, 35J30, 47G30