Biharmonic Hopf Hypersurfaces of Complex Euclidean Space and Odd Dimensional Sphere - Mosadegh, Najma; Abedi, Esmaiel (Журнал математичної фізики, аналізу, геометрії, 2020)
У статті розглядаються бігармонічні гіперповерхні Хопфа в комплексному евклідовому просторі C^n+1 і на непарновимірній сфері S^2n+1. Доведено, що бігармонічні гіперповерхні Хопфа в C^n+1 є мінімальними. Також показано, що якщо градієнт середньої кривини належить до D^, то оператор Вейнгартена A бігармонічної псевдо-хопфової гіперповерхні на одиничній сфері S^2n+1 має тільки дві різні головні кривини в кожній точці і, таким чином, гіперповерхня є відкритою частиною гіперповерхні Кліффорда S^n_1(1/2)× S^n_2 (1/2), де n_1 + n_2 =2n. Mathematics Subject Classification: 53A10, 53C42