Nonlocal Elasticity Theory as a Continuous Limit of 3D Networks of Pointwise Interacting Masses - Goncharenko, Mariya; Khruslov, Eugen (Журнал математичної фізики, аналізу, геометрії, 2019)
Розглядаються малі коливання пружної системи точкових мас (часток) з нелокальною взаємодією. Вивчається асимптотичне поводження системи, коли кількість часток прямує до нескінченності, а відстані між ними та сили взаємодії прямують до нуля. Перший член асимптотики описується усередненою системою рівнянь, що є нелокальною моделлю коливань пружного середовища. Mathematics Subject Classification: 35Q70, 35Q74, 35B27.