Construction of KdV Flow I. τ-Function via Weyl Function - Kotani, Shinichi (Журнал математичної фізики, аналізу, геометрії, 2018)
Для опису розв’язкiв широкого класу цiлком iнтегровних диференцiальних операторiв Сато запровадив τ-функцiю. Пiзнiше Сегал та Вiлсон зобразили її в термiнах вiдповiдних iнтегральних операторiв на просторi Хардi на одиничному диску. У цiй роботi дано iнше подання τ-функцiї через функцiї Вейля для одновимiрних операторiв Шредiнгера з дiйсними потенцiалами, яке дає можливiсть розширити клас початкових даних рiвняння КдФ до бiльш загального класу.Mathematics Subject Classification: 35Q53, 37K10, 35B15