Spectral Analysis of Discontinuous Boundary-Value Problems with Retarded Argument - Şen, Erdoğan (Журнал математичної фізики, аналізу, геометрії, 2018)
У данiй статтi ми маємо справу iз спектральними властивостями розривних задач типу Штурма-Лiувiлля iз запiзненням аргументу. Ми розширюємо i узагальнюємо деякi пiдходи i результати класичних регулярних i розривних задач Штурма-Лiувiлля. Спочатку ми вивчаємо спектральнi властивостi задачi Штурма-Лiувiлля на пiвосi й отримуємо нижнi оцiнки для власних значень задачi. Потiм ми вивчаємо спектральнi властивостi задачi Штурма-Лiувiлля з розривною ваговою функцiєю, яка мiстить спектральний параметр в крайових умовах. Ми також отримуємо асимптотичнi формули для власних значень i власних функцiй задачi та межi вiдстанi мiж власними значеннями. Mathematical Subject Classification: 34L15, 34L20, 35R10