Homogenized Model of Non-Stationary Diffusion in Porous Media with the Drift - Goncharenko, M.; Khilkova, L. (Журнал математичної фізики, аналізу, геометрії, 2017)
Розглянуто початково-крайову задачу для параболiчного рiвняння, що описує нестацiонарну дифузiю у пористих середовищах з нелiнiйним поглинанням на межi та переносом рiдиною речовин, що дифундують. Доведено iснування єдиного розв’язку задачi. Вивчено асимптотичну поведiнку послiдовностi розв’язкiв, коли масштаб мiкроструктури прямує до нуля, та побудовано усереднену модель дифузiї. Mathematics Subject Classification: 35Q74.