On a Limiting Distribution of Singular Values of Random Band Matrices - Lytova, A.; Pastur, L. (Журнал математичної фізики, аналізу, геометрії, 2015)
Одержано рівняння для перетворення Стілтьєса нормованого розподілу сингулярних чисел несиметричних випадкових стрічкових матриць у граничному випадку, коли ширина стрічки й розмірність матриць одночасно прямують до нескінченності. Знайдено умови, за яких ця границя узгоджується з чверть-круговим законом. Також розглянуто цікавий випадок нижньо-трикутних випадкових матриць і наведено певні властивості відповідного граничного розподілу сингулярних чисел. Mathematics Subject Classification: 60B10, 60B20, 15B52, 15A18.