Spectrum of Two-Magnon non-Heisenberg Ferromagnetic Model of Arbitrary Spin with Impurity - Tashpulatov, S. M. (Журнал математичної фізики, аналізу, геометрії, 2013)
Розглянуто двомагнонну систему в ізотропній негейзенбергівській феромагнітній моделі з довільним значенням спіна s у u-вимірній ґратці Z^ u. Встановлено, що істотний спектр системи складається з об’єднання не більше чотирьох відрізків. Отримано нижню і верхню оцінки для кількості точок дискретного спектра системи, тобто для числа тричастинкових зв’язаних станів системи в n-вимірній ґратці Z^ u. Mathematics Subject Classification: 46L60, 47L90, 70H06. 70F05, 81Q10, 45B05, 45C05, 47B25, 47G10, 34L05.