Inverse Problems for Jacobi Operators II: Mass Perturbations of Semi-Infinite Mass-Spring Systems - Rio, R. del; Kudryavtsev, M.; Silva, L. O. (Журнал математичної фізики, аналізу, геометрії, 2013)
Розглянуто обернену спектральну задачу щодо відновлення напівнескінченної системи мас та пружин у двох різних конфігураціях, отриманих зміною першої маси. Отримано результати про відновлення системи за спектрами двох конфігурацій. Надано необхідні та достатні умови, яким мають задовольняти дві дійсні послідовності, щоб бути спектрами двох конфігурацій механічної системи. Mathematics Subject Classification: 34K29, 47A75, 47B36.