Approximate Controllability Problems for the Heat Equation in a Half-Plane Controlled by the Dirichlet Boundary Condition with a Bounded Control - Fardigola, Larissa; Khalina, Kateryna (Журнал математичної фізики, аналізу, геометрії, 2026)
У роботі досліджено проблеми наближеної керованості для керованої системи w_t=Δ w, w(0,x_2,t)=u(x_2,t), x_1R_+=(0,+∞), x_2R, t(0,T), де u є керуванням, що належить до деякої спеціальної підмножини L^∞(R× (0,T))L^2(R× (0,T)). Доведено, що кожен початковий стан, що належить L^2(R_+×R), є наближено керованим за допомогою таких керувань у будь-який кінцевий стан, що належить L^2(R_+×R). Побудовано числовий алгоритм розв’язання проблеми наближеної керованості для цієї системи. Результати проілюстровано прикладом. Mathematical Subject Classification 2020: 93B05, 35K05, 35B30