Positive Solutions of a Nonlinear Elliptic Equation Involving a Singular Term - Bouzelmate, Arij; Baghouri, Hikmat El; Sennouni, Fatima (Журнал математичної фізики, аналізу, геометрії, 2025)
У цій роботі ми досліджуємо існування та єдиність додатних розв’язків рівняння Δ_p u=f(x )/u(x), xR^N, де N > p > 2. Точніше, за певних припущень щодо функції f ми даємо відповідь на питання про глобальне існування, сформульоване в роботі [14], використовуючи теорію інваріантних многовидів у динамічних системах та енергетичний метод. Крім того, ми проводимо детальний аналіз асимптотичної поведінки розв’язків за допомогою логарифмічних перетворень. Mathematical Subject Classification 2020: 35A01, 35A02, 35B08, 35B09, 35B40, 35J60, 35J65