The L2-Norm of the Euler Class for Foliations on Closed Irreducible Riemannian 3-Manifolds - Bolotov, Dmitry V. (Журнал математичної фізики, аналізу, геометрії, 2025)
Через сталі, що обмежують об’єм, радіус ін’єктивності, секційну кривизну многовиду та модуль середньої кривини шарів, наведено верхню межу L^2-норми класу Ейлера e(F) довільного трансверсально орієнтованого шарування F ковимірності один, визначеного на тривимірному замкненому незвідному орієнтованому рімановому тривимірному многовиді M^3. Як наслідок, маємо тільки скінченну кількість когомологічних класів групи H^2(M^3), які можуть бути реалізовані класом Ейлера e(F) двовимірного трансверсально орієнтованого шарування F, шари якого мають модуль середньої кривини, обмежений зверху фіксованою константою H_0. Mathematical Subject Classification 2020: 53C12, 57R30, 53C20