Arithmetic of a certain convolution semigroup of probability distributions on the group ℝ × ℤ(2) - Feldman, Gennadiy (Журнал математичної фізики, аналізу, геометрії, 2024)
Ми розглядаємо деяку напiвгрупу Θ ймовiрнiсних розподiлiв вiдносно згортки на групi R× Z(2), де R – група дiйсних чисел, а Z(2) — група класiв лишкiв за модулем 2. Ця напiвгрупа виникає в зв’язку з однiєю характерiзацiйною задачею математичної статистики на a-адичних соленоїдах, якi мiстять елемент порядку 2. Ми даємо вiдповiдi на природнi питання, що виникають при вивченнi арифметики напiвгрупи Θ. А саме, даємо повний опис класу безмежно подiльних розподiлiв, класу нерозкладних розподiлiв та класу розподiлiв, якi не мають нерозкладних дiльникiв. Mathematical Subject Classification 2020: 60B15