I.V. Ostrovskii’s Work on Arithmetic of Probability Laws - Il’inskii, Alexander (Журнал математичної фізики, аналізу, геометрії, 2024)
Перша частина статті є коротким оглядом розвитку арифметики ймовірнісних законів від роботи Г. Крамера про компоненти закону Гаусса до досліджень Ю.В. Лінника 1950-х років. У другій частині дано опис внеску Й.В. Островського в арифметику ймовірнісних законів та теорію аналітичних характеристичних функцій. Mathematical Subject Classification 2020: 60E07, 60E10