Inclination of Subspaces and Decomposition of Electromagnetic Fields into Potential and Vortex Components - Goncharenko, Maria; Khruslov, Evgen (Журнал математичної фізики, аналізу, геометрії, 2024)
Використовуючи поняття нахилу двох підпросторів L і M гільбертового простору H, доведено теорему про продовження лінійних неперервних функціоналів, визначених на підпросторі L, до H так, що розширені функціонали дорівнюють нулю на підпросторі M. Ми застосували цю теорему для дослідження питання розкладання електромагнітного поля в резонаторі з ідеально провідною межею на потенційну та вихрову складові та вивели нерівність типу Корна для вихрових полів. Mathematical Subject Classification 2020: 46B20, 46C15