Radial Positive Solutions for Problems Involving φ-Laplacian Operators with Weights - Belkahla, Sywar; Khamessi, Bilel; Zine El Abidine, Zagharide (Журнал математичної фізики, аналізу, геометрії, 2024)
Використовуючи теорiю потенцiалу, встановлюємо iснування та асимптотичну поведiнку радiальних розв’язкiв наступної крайової задачі: equation*{aligned&-1A(Aφ(u’ ) u’)’=a(t)u^σ & on (0,1), &A φ(u’)u’(0)=0, &u(1)=0,aligned.equation*де σ>0, A є додатною диференційовною функцією на (0,1), а невід’ємна функція φ є неперервно диференційовною на [0,∞) так, що для кожного t>0, k_1 (tφ(t))’φ(t) k_2, де k_1>0 і k_2>0. Невід’ємна нелінійність a повинна задовольняти деякі відповідні припущення, пов’язані з теорією регулярних варіацій Карамати. Ми закінчуємо цю роботу розглядом застосувань. Mathematical Subject Classification 2020: 26A12, 34A34, 34B15, 34B18, 34B27