Exponential Stability for a Flexible Structure System with Thermodiffusion Effects and Distributed Delay - Douib, Madani; Zitouni, Salah; Djebabla, Abdelhak (Журнал математичної фізики, аналізу, геометрії, 2023)
У статтi дослiджується коректнiсть та асимптотика розв’язкiв для гнучкої структури з ефектами термодифузiї та розподiленого загаювання. За вiдповiдних припущень щодо ваги демпфування та ваги розподiленого загаювання, доведено iснування i єдинiсть розв’язку з використанням теорiї пiвгруп. Далi за допомогою методу збуреної енергiї та побудови деяких функцiоналiв Ляпунова доведено експоненцiальну спаднiсть розв’язку. Mathematical Subject Classification 2020: 37C75, 93D05.